050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al ruim 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Australië

Bezienwaardigheden Australië

Macguar street in Sydney, Australië
Sydney
Sydney is de grootste en oudste stad in Australië. Het is een levendige en boeiende stad, waar u zich op cultureel gebied uitstekend kunt vermaken. Zo kunt en een bezoek brengen aan Macquari Street, een straat met de meest prachtige gebouwen. U vindt hier ook de State Library of New South Wales, waar onder andere boeken en schilderijen van de westerse kolonisatie van Australië te bekijken zijn, met zelfs een kaart van Australië van Abel Tasman. Contrasten die men steeds weer in Sydney aantreft: de stenen gebouwen uit de tijd van de kolonisten en de moderne gebouwen uit de 20e eeuw. Gescheiden door Circular Quay vindt u hier het oudste gebouw en het meest bekende gebouw van Sydney: Cadmans Cottage en het Sydney Opera House, het meest gefotografeerde gebouw van Australië. Daarnaast telt de stad met de grootste natuurlijke haven ter wereld meer dan 70 stranden waar het heerlijk vertoeven is.
Sydney OPera House in Australië
Sydney Opera House
Sinds het Sydney Opera House in 1973 werd geopend is dit gebouw het symbool voor Sydney. Het plan om het Sydney Opera House te bouwen ontstond in 1955. De Deen Jørn Utzon, die een spectaculair schelpenpatroon had gemaakt, won de uitgeschreven architectuurwedstrijd. Zelf heeft hij het iconische gebouw dat 10 jaar later dan gepland en veertien keer duurder dan begroot werd opgeleverd nooit bezocht. Het Sydney Opera House bevat niet alleen een operazaal maar ook nog concertzalen, restaurants en bars. Het dak van het operagebouw bestaat uit 1.056.000 tegeltjes in wit- en grijstinten, die speciaal uit Zweden geïmporteerd zijn. De daken zijn tegelijk ook de muren en staan op een platform waarop men rond het hele gebouw kan lopen. Het mooiste is om het gebouw letterlijk te voelen, met je handen die fantastische daken aan te raken en je te verwonderen over de gebruikte materialen. Sinds 2007 staat deze landmark van Sydney terecht op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.
Uluru (Ayers Rock) in de Outback van Australië
Uluru (Ayers Rock)
Niets in Australië is zo duidelijk herkenbaar als Uluru (Ayers Rock), 's werelds grootste monoliet. De favoriete postzegelafbeelding van Australië is 3,6 kilometer lang en stijgt 348 meter boven het woestijnachtige, omringende landschap uit. Het sediment waaruit Ayers Rock en de nabij gelegen Olgas bestaan, is 500 tot 600 miljoen jaar geleden afgezet en vervolgens omhoog gedrukt. Er wordt gezegd dat nog tweederde van de rots onder het zand verborgen ligt. De verkenner Ernest Giles was in 1872 de eerste Europeaan die de rode monoliet Ayers Rock zag. Uluru, de Aboriginalnaam voor Ayers Rock, heeft een unieke spirituele betekenis voor de plaatselijke Aboriginals, wier voorvaderen minstens 20.000 jaar geleden al in het gebied leefden. Aan de voet van de monoliet liggen verscheidene heilige plaatsen die niet mogen worden betreden of gefotografeerd. In 1985 werd het land ceremonieel teruggegeven aan een namens de traditionele eigenaars optredende Aboriginaltrust. Als je eerste blik op Ayers Rock gedurende de middag is, lijkt het okerbruin van kleur met donkere schaduwen. Tegen zonsondergang licht de Rock op in een oranjeachtige gloed. Vervolgens wordt de monoliet steeds dieper rood naarmate de zon lager wegzinkt. Tenslotte is de gigantische rots geheel donkergrijs als de zon is verdwenen. Deze niet te missen voorstelling wordt de volgende ochtend andersom uitgevoerd!
Great Barrier Reef, Australië
Great Barrier Reef
Het grootste koraalrif ter wereld (ruim 2.000 kilometer land!) ligt aan de noordoostkust van Australië: het Great Barrier Reef. Deze unieke creatie van de natuur is zelfs langer dan de Chinese Muur en staat sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het Great Barrier Reef heerst een enorme biodiversiteit. In een zee die in kleur varieert van hemelsblauw tot glinsterend groen, komen 400 koraalvarianten en 1.500 vissoorten voor. Het koraalrif biedt ook onderkomen aan beschermde diersoorten als de zeekoe en de groene zeeschildpad. Het Great Barrier Reef is een populaire toeristische trekpleister. En doordat het water enorm helder is, soms is het zicht wel zestig meter, kunt u hier naar hartenlust duiken en snorkelen.
Koala's in Australië
Billabong Wildlife Park
In het noordoosten van Australië, in de plaats Townsville, ligt het Billabong Wildlife Park. Het park is 11 hectare groot en huisvest allerlei Australische diersoorten, zoals de kangaroo en de koala. Er is zelfs de mogelijkheid om een koala te knuffelen. Maar niet alleen de schattige koala mag omarmd worden, u kunt ook slangen en krokodillen vasthouden en voeren als u durft!
Fraser Islands in Australië
Fraser Island
Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld. Het 123 kilometer lange eiland voor de de oostkust van Australië bevat meer zandkorrels dan de Sahara. Met een 4x4 verken je de enomrme verscheidenheid van Fraser Eisland het beste: parelwitte stranden aan de kust bijzondere rode zandsteenformaties en regenwoud! Het is meer dan alleen een grote zandbank. Bezoek op dit populaire eiland zeker het zuivere zoetwatermeer Lake McKenzie, de rotsformatie The Cathedrals, het heldere riviertje Eli Creek en het eindeloos lange 75 Mile Beach.