Boekentip – Vergeten volkeren
Met de fietskoerier van de boekhandel in Groningen heb ik weer een interessant boek laten bezorgen: 'Vergeten volkeren', door de Britse historicus Philip Matyszak. Hij schreef meer dan twintig boeken over de oudheid. In dit boek gaat hij in op beschavingen die een grote rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de moderne samenleving, en beschrijft de geschiedenis van 3000 voor Christus tot 550 na Christus.
De vele volkeren worden beschreven in verschillende hoofdstukken: de eerste beschavingen, van Assyrië tot Alexander, de opkomst van Rome en de val van het West-Romeinse Rijk. Namen van volkeren die eigenlijk veel te onbekend zijn, zoals de Elamieten, waarvan ik in het historisch museum van Teheran in Iran een paar jaar geleden inscripties heb kunnen zien. Of de Arameeërs, waarvan de taal in de oudheid de lingua franca van het Midden-Oosten was. En de Nabateeërs, waarvan hun hoofdstad Petra in Jordanië te zien is. Of Keltische volkeren als de Catuvellauni. En de Visigoten die vanuit Scandinavië na lange omzwervingen in Spanje terechtkwamen, met hun hoofdstad Toledo. In het historisch museum van Madrid heb ik een ooit Visigotische koningskroon kunnen bewonderen. Heel bijzonder.
Kortom, een boek (per hoofdstuk voorzien van een overzichtskaart) dat leest alsof u door musea loopt. En natuurlijk is de ultieme tip om daarna met SRC Reizen een van die musea te bezoeken, ergens in Europa of het Midden-Oosten… Met zo veel reisinspiratie!
Lees het boek 'Vergeten volkeren' zelf!
U kunt het boek kopen bij uw lokale boekhandel of bestellen via bol.com
Volg ons